Charlotte Labee

Mineralen, vitamines en supplementen

Er zijn zoveel verschillende supplementen, maar welke supplementen zijn nu goed voor jou? Ieder mens is anders en de behoefte daarmee ook. Gezonde hersenen hebben het juiste voedsel nodig. Dit soort hersenvoeding noem ik ook wel brainfood.

Elke dag weer snakt je brein namelijk naar de voedingsstoffen die in brainfoods in overvloed aanwezig zijn. Denk aan gezonde vetten, sporenelementen, mineralen en vitaminen. Ongeveer 4% van ons lichaam bestaat uit mineralen. Ze komen voor in onze cellen, weefsels, enzymen en hormonen. Mineralen spelen een cruciale rol in het reguleren van je interne processen, maar helaas kan het lichaam ze niet zelf aanmaken. Het is daarom heel belangrijk dat je voldoende binnenkrijgt uit wat je eet en drinkt.

Vitaminen hebben een aantal specifieke eigenschappen die ze zo gezond maken voor de hersenen. Hierdoor bestrijden ze symptomen zoals vergeetachtigheid en hersenmist, boosten ze je energie en concentratie en houden ze je brein ook op latere leeftijd jong en gezond.

Wil je meer leren over welke mineralen, vitamines en supplementen goed voor jou zijn?

Op 10 en 11 mei 2022 geven Charlotte Labee en Kirsten Elsdijk een tweedaagse training over Mineralen, Vitamines en Supplementen. Wil je hier meer over leren voor persoonlijke doeleinden, of wil je dit bijvoorbeeld graag toepassen in je praktijk? Schrijf je dan snel in!

Wat leer je tijdens Mineralen, Vitamines en Supplementen?

Wat is er altijd inbegrepen bij de bijzondere Brain Balance Boosts:

 • Gezonde lunch
 • Brain food drinks
 • Studiemateriaal
 • Map
 • Certificaat van deelname

Denk je dat jij zo gezond en gevarieerd eet, dat je geen tekort aan bepaalde voedingsstoffen kunt hebben? Think again, want hieronder noem ik de 6 meest voorkomende oorzaken van tekorten die suppletie voor veel mensen noodzakelijk maken:

 • Stress zorgt ervoor dat je mineralen en vitaminen balans eerder is uitgeput.
 • Tekorten doordat we bewerkt voedsel eten.
 • Tekorten door bodemverarming.
 • Tekorten door een gebrek aan zon.
 • Tekorten door een slechte spijsvertering.
 • Tekorten door laaggradige ontstekingen.
 • Tekorten door toxinen 
 

Zoals je ziet, zijn er veel redenen waarom je een tekort kunt hebben aan bepaalde voedingsstoffen. Op de meeste mensen zijn zelfs meerdere van de genoemde redenen van toepassing.

Hoewel supplementen in eerste instantie een aanvulling zijn op een gezond en gevarieerd voedingspatroon, wordt het belang ervan steeds groter. Voedingstekorten worden geassocieerd met een breed spectrum van breingerelateerde klachten, zoals stress, angst, depressie, schizofrenie, PMS, ADHD, burn-out en overmatige agressie.

Over Charlotte

Charlotte is 5 jaar geleden door haar eigen ervaringen en tegenslagen, zowel prive als zakelijk zich gaan verdiepen in de werking van ons brein. In eerste instantie voor haarzelf, om haar eigen processen te verbeteren en beter te begrijpen. Daarna werd het haar passie en missie om de kennis die zij had opgedaan en de onderzoeken die zij had gedaan te gaan delen met mensen. Dat doet Charlotte nu inmiddels 4 jaar op verschillende podia, van lezingen, seminars, congressen tot trainingen. Van 10 personen tot 2500 personen. Ook heeft ze inmiddels 6 boeken geschreven en haar eigen opleidingsinstituut. Ze kwam er steeds meer en meer achter dat er zoveel kennis is wat gedeeld zou moeten worden, vanuit de wetenschap, voedingsleer, ervaringen van mensen en experts. Zodat iedereen bekender wordt met zijn eigen brein en biologische processen.

Over Kirsten

Kirsten is orthomoleculair therapeut en kPNI (klinische Psycho Neuro Immunologie)  therapeut.

Kirsten zoekt graag uit wat de oorzaak achter je huidige klacht(en) is, zodat hier daadwerkelijk een blijvende oplossing voor in gang kan worden gezet. Dit is maatwerk; het ene lichaam is namelijk het andere niet.

Naast het geven van voedings- en lifestyle adviezen, vertaalt zij tijdens het consult de complexe kennis over de werking van het lichaam naar begrijpelijke taal. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat jij zelf de controle over je eigen gezondheid weer terugkrijgt.

Het bijzondere aan deze aanpak is ook, dat je met een relatief klein verschil een grote verandering bereikt.

Kirsten behandelt vele uiteenlopende klachten en heeft zich door haar jarenlange ervaring vooral toegelegd op het verhogen van het energieniveau en het versterken van het immuunsysteem.

Hormonen en je brein

Stress


Meditatie


Burn-out


Voeding en je brein

Breinziekte- beelden

Intermittent living

Vitamines, mineralen en supplementen

Heb je vragen over een van onze opleidingen?

Download onze studiegids