Charlotte Labee

Brain Food Tour in Amstelveen

Weet jij hoe belangrijk voeding is voor je brein? Dat de juiste voeding voor je brein bepaalt hoe je functioneert en hoe je je voelt?

Tijdens de Brain Food lezing, leer je in 1,5 uur over welke voedingsstoffen goed zijn voor onze hersenen, wat je het beste wel en niet kunt eten en hoe onze hersenen onze voedingsstoffen verwerken aan de hand van neurotransmitters.

Ook krijg je inzicht welke voeding ons stress bezorgt en welke voeding ervoor kan zorgen dat we stress releasen! Daarnaast kun je tijdens de lezing natuurlijk alles aan mij vragen over Brain Food.

Klik hieronder om  je tickets te bestellen:


Liever online volgen? Bestel je tickets voor de online livestream:

 

Wat leer je tijdens deze lezing?

Meer over Brain Food

Er zijn zoveel stromingen in het voedingslandschap. Denk aan ayurvedisch, ketogeen, koolhydraatarm, vegan en vegetarisch. Ik hanteer als regel dat voeding voor ieder mens anders is. Iedereen is uniek en heeft daarom een eigen behoefte aan voeding. Dit maakt het aanbevelen van één dieet of voedingsadvies onmogelijk.

Ik zie Brain Food dan ook niet als een nieuwe stroming, maar als een lifestyle. Het is een manier van omgaan met je voeding en je brein. Hierdoor komen je hele fysieke en mentale systeem beter in balans.

De bewustwording over onze mentale gezondheid groeit. Dat is niet raar, want volgens de statistieken worden we steeds ouder, maar ook steeds zieker. Een toenemend aantal mensen kampt met mentale problemen en hersenaandoeningen, soms al op zeer jonge leeftijd.

Ruim 1,1 miljoen mensen slikken antidepressiva. Daarnaast zijn de ziekte van Alzheimer, Parkinson en MS in opmars. Burn-outverschijnselen, darmklachten, chronische darmaandoeningen, leaky gut en migraine zijn veelgehoorde klachten. Er is een duidelijk verband tussen het brein en de darmen, want het één beïnvloedt het ander.

Je darmen & brein als dirigent

Veel mensen met een depressie hebben darmklachten en veel mensen met darmklachten voelen zich vaak neerslachtig, futloos of mentaal niet sterk. Je darmen staan niet voor niets bekend als je interne milieu en zijn betrokken bij veel disbalansen in het brein. Deze disbalansen belemmeren je in je denken, voelen, handelen en algehele functioneren.

Je brein is de dirigent van je hele zenuwstelsel en van iedere beweging die je maakt. Ook sturen je hersenen (en darmen) jouw gedachten en gevoelens voor een groot gedeelte aan.

Waarom deze lezing relevant is voor jou? 

Ons 400.000 jaar oude brein sluit niet goed aan op de hectiek van het hedendaagse leven, wordt slecht gevoed met verkeerde voeding en met te weinig juiste beweging. Hierdoor ontstaat er kortsluiting in het brein en daardoor lichaam, met als gevolg stress en disbalans. Voorbeelden hiervan zijn structurele vermoeidheid, slapeloosheid, burn-outs en depressies.

Door het volgen van deze lezing snap je beter hoe het zit met voeding en je brein en kan jij je beter gaan aanpassen op de veranderingen om je heen en daardoor de kans op stress en disbalans verkleinen.

Maar je kunt met de kennis uit de lezing ook in je werk- en privéleven succesvoller worden!