Charlotte Labee

Brain Food Tour

Meer dan alleen voeding voor je brein

Per seconde krijgt je brein miljoenen prikkels op zich af. Terwijl jij er slechts 5 à 7 bewust meekrijgt worden al deze prikkels in je onderbewuste opgeslagen. Brain Food gaat dan ook niet enkel over voedingsstoffen, maar over alles wat jouw brein binnenkrijgt.

Tijdens de lezingen deel ik alles over Brain Food met je in de breedste zin van het woord. We gaan het dus zeker over voedingsstoffen hebben, maar kijken ook welke ‘voeding’ jouw brein op dagelijkse basis nog meer binnenkrijgt. Welke invloed heeft jouw omgeving op je? Hoe beïnvloeden jouw gedachten je? Hoe geef je zingeving aan je leven? Wat doen toxinen met je hersenen? Hoe belangrijk is de zuurstof die je inademt? Welke invloed hebben ontstekingen op je brein?

En hoe voed jij je brein met alle veranderingen in deze tijd? Van leven in beperkingen naar alles van de ene op de andere dag weer toegankelijk.

Brain Food is een lifestyle, uniek voor ieder individu. Het is een manier van omgaan met je voeding én je brein. Met Brain Food kun jij je hele fysieke en mentale systeem in balans brengen. Wil jij erbij zijn?

Klik hieronder om tickets te bestellen voor de datum en locatie van jouw voorkeur: 
De lezing duurt 1,5 uur en het laatste half uur is er ruimte om vragen te stellen.

Wat leer je tijdens deze lezing?

De belangrijke rol van voeding

Uiteraard gaan we in de lezing ook kijken naar de voedingsstoffen die ons brein nodig heeft. Ik zie nog altijd veel mensen die keer op keer proberen gezond te gaan eten, maar het niet volhouden. Ze leggen zichzelf diëten op die moeilijk vol te houden zijn en vallen vervolgens terug in oude patronen. 

Waarom dat niet werkt? Ieder mens is anders en dus is voeding voor ieder mens anders. Het aanbevelen van één dieet of voedingsadvies dat werkt is onmogelijk.

Ik zie Brain Food dan ook niet als een nieuwe stroming, maar als een lifestyle. Het is een manier van omgaan met je voeding en je brein. Dit is de enige manier om je fysieke én mentale gezondheid te verbeteren. 

De gezondheid van ons brein wordt namelijk sterk beïnvloed door ons tweede brein, de darmen. Om een gezond en gelukkig leven te creëren is het dus belangrijk om zowel je darmen als je brein gezond te houden.

Tijdens de Brain Food lezing leer ik je verder te kijken dan ‘gezond eten’. Door naar Brain Food in de brede zin van het woord te kijken zet je de eerste stap richting een brein in balans. Je brein is de dirigent van je hele zenuwstelsel en werkt het best als het goed wordt gevoed!

Brain Food als lifestyle

Misschien heb je de uitspraak ‘je bent wat je eet’ wel eens gehoord. Iets te letterlijk, maar er zit wel een kern van waarheid in. Als we kijken naar alles wat ons brein op een dag binnenkrijgt willen we graag dat dit een positieve invloed heeft. Vaak is dit echter niet het geval. Stress, veel drukte, ongezonde voeding en negatieve programmeringen zorgen voor een disbalans in ons brein en in onze darmen.

Je brein en darmen werken ontzettend nauw samen, het is dus belangrijk om hier op de juiste manier mee om te gaan. Een disbalans in je darmen resulteert in een disbalans in je brein, maar dit werkt ook de andere kant op. 

Ben je overprikkeld? Heb je last van stress? Dan heb je niet alleen méér voedingsstoffen nodig, maar de voedingsstoffen worden ook nog eens minder goed opgenomen. We kijken dus liever naar de oorzaak; vul jij je brein met positieve gedachten, voldoende ontspanning én gezonde voeding? Dan is een brein in balans binnen handbereik!

Is de Brain Food lezing iets voor jou?

  • Je bent op zoek naar een leefstijl die je vol kunt houden
  • Je wilt goed voor jezelf (en je gezin) zorgen
  • Je bent geïnteresseerd in de werking van het brein
  • Je wilt je kennis over voeding uitbreiden
  • Je wilt weten hoe je de juiste ‘voeding’ voor je brein tot je kunt nemen

Na de Brain Food lezing weet jij hoe voeding je brein beïnvloedt én kun jij je aanpassen op dagelijkse veranderingen, zodat je stress & disbalans kunt voorkomen. Door aan te slag te gaan met Brain Food leer je hoe je goed voor je brein zorgt, ook in drukke tijden!