Charlotte Labee

Het Brain Food boek

Leer alles over gezonde voeding voor je hersenen

Voeding heeft een grote impact op de gezondheid van je hersenen. Van alles wat je eet, gaat maar liefst 20-25% van de binnengekregen energie naar je hersenen. Het is dus erg belangrijk dat je de juiste voeding binnenkrijgt om je zowel mentaal als fysiek goed te voelen. Maar wat hebben jouw hersenen nu allemaal nodig?

In mijn boek ‘Brain Food’ leer je alles over gezonde voeding voor je hersenen. Ik deel inzichten vanuit de orthomoleculaire geneeskunde, de neurowetenschap en mijn eigen ervaringen. Ook bevat het boek 79 Brain Food recepten, met allerlei ingrediënten om jouw hersenfuncties te versterken. Op deze pagina zie je een sneak preview van het boek.

Klik op de bovenstaande afbeelding om het inkijkexemplaar te bekijken.

Wat gaat het Brain Food boek jou brengen?

Voeding en onze hersenen

Voeding nemen die goed is voor je hersenen: Brain Balance-expert Charlotte Labee, die een orthomoluculaire opleiding volgde, is ervan overtuigd dat dat kan. ,,Ons brein bepaalt hoe we functioneren, handelen, reageren, hoe we ons gedragen en hoe we ons voelen, dus daar moeten we een beetje zuinig op zijn.’’

Volgens kenniscentrum Natuur Diëtisten Nederland werken onze hersenen beter als deze voldoende zuurstof en voedingsstoffen aangevoerd krijgen vanuit het bloed. De werking van de hersenen is daarom te beïnvloeden via het voedsel dat we binnenkrijgen.

De Hersenstichting meldt dat twintig procent van de ingenomen energie van het voedsel dat je binnenkrijgt naar je hersenen gaat. Wat je in je mond stopt, heeft effect op hoe gezond, alert en actief je bent en heeft zelfs effect op hoe groot je hersenen zijn, laat onderzoek van het Erasmus Universitair Medisch Centrum zien.

Het AD 05-06-20 – Isabelle Voois en Ellen den Hollander 

Brain Food is essentieel voor een gezonde brain balance.

Maar alleen brain food is niet genoeg!

Brain Food is extreem belangrijk voor een gezond brein. Echter zijn er naast Brain Food ook nog andere stappen die je moet zetten voor een gezonde Brain Balance!

In mijn eerste boek Brain Balance vertel ik je meer over mijn Golden Growth model, en hoe jij structureel verandering aan kan brengen in jouw leven, en laat ik je zien hoe jij je persoonlijk kunt ontwikkelen door middel van een growth mindset!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het e-book 'Top 10 Brain Foods' cadeau!

Ontvang wekelijks tips & tricks over het vergroten van je breinkennis voor een brein in balans!