Collageen

Alles dat je wilt weten over deze essentiële voedingsstof
voor het optimaal functioneren van verschillende
belangrijke lichaamsfuncties. 

Waarom is Collageen zo gezond? 

Welkom op deze collageen pagina. Hier vind je alle belangrijke informatie over de werking van collageen. Heb je wel eens last van zwakke nagels, een doffe huid, pijnlijke gewrichten of onrustige darmen? Al deze symptomen kunnen dezelfde oorzaak hebben: een tekort aan collageen. Dit eiwit ontbreekt vaak grotendeels in ons hedendaagse westerse voedingspatroon, maar is cruciaal voor verschillende belangrijke lichaamsfuncties.

Hieronder vertel ik meer over de noodzaak van collageen. En hoe mijn Pure Oceaan Collegeen supplement het voor jou een stuk makkelijker maakt om voldoende collageen van hoge kwaliteit binnen te krijgen. 

WAT IS COLLAGEEN PRECIES?  

Collageen is het meest voorkomende lichaamseigen eiwit ter wereld. Het vertegenwoordigt maar liefst 30% van alle eiwitten in het menselijk lichaam. Collageen komt bij zowel mensen als dieren voor in de huid, spieren, botten, bloedvaten, bindweefsel en organen. Het zorgt hier voor de benodigde stevigheid, structuur en integriteit en is daarmee een pijler onder een gezond en sterk lichaam.

Pure Oceaan Collageen supplement

Waar is collageen goed voor?

Collageen is onder meer goed voor de volgende belangrijke lichaamsprocessen:

Collageen houdt de huid jong en elastisch
Vanaf je 20e levensjaar neemt de hoeveelheid collageen in je lichaam af met ongeveer 1% per jaar (bij vrouwen gaat dit sneller dan bij mannen). Hierdoor wordt de huid minder elastisch en krijg je eerder rimpels en cellulitis. Voldoende dagelijkse inname van collageen helpt om de huid (van binnenuit) te versterken. 

Collageen is goed voor de spijsvertering
Onze spijsvertering staat al genoeg onder druk door een ongezond westers voedingspatroon en een grote hoeveelheid dagelijkse stress. Collageen is belangrijk voor het het bindweefsel in het menselijk lichaam en beschermt daarmee een goede functie van belangrijke organen zoals de darmen. Je spijsvertering heeft dan ook veel baat bij voldoende inname van collageen.

Collageen draagt bij aan spieropbouw
Collageen helpt je spieren groeien en herstellen na een training en bevat het belangrijke aminozuur glycerine. Belangrijk om te beseffen is dat ook het hart een spier is. Collageen is dan ook belangrijk voor je bloeddruk en de pompfunctie van het hart en bloedvaten. 

Collageen herstelt de darmwand
Veel mensen hebben last van Leaky Gut Syndrome, de ziekte van Crohn of colitis. Collageen draagt bij het genezingsproces door de darmwand te herstellen. Ook helpt het eiwit bij het herstel van de maagwand en slijmvliezen, waardoor veelvoorkomende klachten zoals maagzuur verminderen of zelfs geheel verdwijnen.

Collageen versterkt botten en gewrichten
Kraakbeen bestaat voor maar liefst 66% en botten voor 33% uit collageen. Bij het ouder worden neemt deze hoeveelheid af (net als in de huid), waardoor we eerder last krijgen van stijve en pijnlijke gewrichten. Collageen is goed voor de aanmaak van kraakbeen in de gewrichten.  

Collageen is een boost voor je haar en nagels
Je haar en nagels zijn grotendeels opgebouwd uit keratine en keratine wordt weer opgebouwd uit collageen. Haal je voldoende collageen uit je voeding (of een supplement), dan zul je merken dat je haar en nagels sterk en glanzend zijn en blijven. Waarom zou je nog peperdure keratinecrème (boordevol toxinen) kopen?

HEB IK EEN TEKORT AAN COLLAGEEN?

Een tekort aan collageen kan op verschillende manieren tot uiting komen. Denk aan het verslappen en doffer worden van de huid, pijnlijke botten en gewrichten, maagzuur en een opgeblazen gevoel, onrustige darmen, futloos haar en zwakke nagels. In veel gevallen gaan deze symptomen samen, waardoor je weet dat de oorzaak waarschijnlijk een tekort aan collageen is.

Zelfs als je (nog) geen last hebt van klachten of symptomen, kan je leefstijl een collageentekort doen vermoeden. Zo zorgen roken en overmatige blootstelling aan de zon voor afbraak van collageen in de huid. Ook ons westerse voedingspatroon met veel geraffineerde koolhydraten en suiker beschadigt weefsels en verhoogt hierdoor de behoefte aan collageen.

Benieuwd naar een collageen supplement?

Bekijk hier meer informatie en bestel het gelijk.

Pure Oceaan Collageen supplement

Waarom een collageen supplement kopen?

Hoewel er in Brain Food voldoende voedingsstoffen zitten om collageen uit aan te maken, heb je geen controle over de manier waarop je lichaam deze stoffen aanwendt. Je brein kan deze stoffen immers ook gebruiken voor andere lichamelijke processen.

De enige manier om zeker te weten dat je voldoende collageen uit je voeding binnenkrijgt, is dan ook door het regelmatig drinken van bouillon. Voor de meeste mensen is dit echter niet praktisch. Zelf bouillon trekken uit botten is een vak apart en tijdrovend, terwijl kant-en-klare bouillon duur is of de hoeveelheid collageen een stuk lager is.

Persoonlijk gebruik ik daarom met veel succes Pure Oceaan Collageen, een collageensupplement met collageenpoeder (gehydrolyseerd collageen). Dit kan ik ook jou van harte aanbevelen, want hierdoor wordt het een stuk makkelijker om voldoende collageen van hoge kwaliteit binnen te krijgen. Het is een voedingssupplement van gehydrolyseerd collageen van MSCgecertificeerde wilde kabeljauw met zoetstof en aardbeiensmaak. Hierdoor is het makkelijk te mengen in water, koffie, thee, soep of je favoriete smoothie en wordt snel opgenomen in het lichaam.

Gehydrolyseerd collageen is afgebroken in kleinere deeltjes eiwit. Het is als het ware al gedeeltelijk voorverteerd, waardoor het voor de dunne darm makkelijk te verwerken is en in het menselijk lichaam extreem goed opneembaar is. Na inname wordt het al binnen één uur in je bloed opgenomen.

Alle voordelen van het Pure Oceaan Collageen supplement

Dit supplement heeft een unieke combinatie van 5 eigenschappen:

  • Noorse herkomst
  • Goed oplosbaar (zowel in warme als koude dranken te gebruiken)
  • 100% natuurlijk
  • MSC-keurmerk
  • Het bevat vitamine C, welke van belang is voor de vorming van collageen wat de huid verstevigt, een rol speelt bij de aanmaak/opbouw van kraakbeen en bijdraagt aan de instandhouding van sterke botten.
Pure Omega 3 olie

Tijdens de Brain Food lezing, leer je in 1,5 uur over welke voedingsstoffen goed zijn voor onze hersenen, wat je het beste wel en niet kunt eten en hoe onze hersenen onze voedingsstoffen verwerken aan de hand van neurotransmitters. Ook krijg je inzicht welke voeding ons stress bezorgt en welke voeding ervoor kan zorgen dat we stress releasen!