Charlotte Labee

De 5 meest gestelde vragen over Intermittent Fasting

De bekendheid en populariteit van Intermittent Fasting groeit nog altijd. Zelf doe ik al een hele tijd aan Intermittent Fasting en ik ben er groot fan van. Ik eet dus enkel tussen bepaalde tijden om mijn energiebalans gezond te houden. Wekelijks komen er talloze vragen over binnen en daarom heb ik de 5 meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Is Intermittent Fasting voor iedereen?

Nee! Intermittent Fasting kan, indien juist toegepast, enorme gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Maar dit betekent niet dat het voor iedereen gezond is om ermee aan de slag te gaan. Als je veel stress hebt, zwanger bent, schildklierproblemen hebt, een eetstoornis hebt of chronisch ziek bent raad ik je altijd aan om via een consult een van onze therapeuten mee te laten kijken.

Mag ik supplementen innemen tijdens het vasten?

De meeste supplementen zijn het best opneembaar als je ze tijdens de maaltijd inneemt, hier hoef je met Intermittent Fasting dus geen rekening mee te houden. Magnesium raden we altijd buiten de maaltijd aan en deze doorbreekt het vasten niet! Ook mijn Viscollageen poeder is het best opneembaar buiten de maaltijd. Doe je aan IF en gebruik je de Viscollageen? Neem deze een half uur voor de eerste maaltijd in! Bij het aanvragen van ons gratis supplementenadvies kun je aangeven dat je aan Intermittent Fasting doet.

Mag ik enkel kruidenthee, of ook zwarte thee drinken tijdens het vasten?

In de periode dat je aan het vasten bent mag je water, thee en koffie drinken. Dit mag naast kruidenthee ook zwarte thee zijn! Als je koffie drinkt, let er dan op dat je in periodes van vasten enkel zwarte koffie drinkt.

Moet je met Intermittent Fasting af en toe een pauze inlassen?

Dit moet niet, maar mag zeker wel! Het is belangrijk om te luisteren naar de behoefte van je lichaam. Intermittent Fasting is géén dieet, maar een leefstijl die je flexibel toe kunt passen. Wil je dus wél een keertje ontbijten? Doe dat dan vooral!

Hoe begin ik met Intermittent Fasting?

De meest populaire methode van Intermittent Fasting is 16/8. Je eet dan gedurende een periode van 8 uur en je vast tijdens de resterende 16 uur. Dit wil overigens niet zeggen dat dit de enige methode is. Als je eraan gewend bent om elke dag te ontbijten kan dit namelijk een behoorlijk grote stap zijn. Ik heb alle IF methodes voor je op een rijtje gezet:

  • 14/10, 16/8 en 18/6: Drie methodes waarin je binnen een bepaald tijdsbestek op de dag wél eet en in de overige tijd niet. Je kunt dit ook opbouwen.
  • 5/2: Je doet vijf dagen aan IF en de overige twee dagen, bijvoorbeeld in het weekend, niet.
  • Stop-fast-stop: 2 dagen niet vasten, 1 dag wel
  • Alternate: 1 dag vasten, 1 dag wel, 1 dag niet etc.

Wil je aan de slag met Intermittent Fasting? Onze therapeuten kijken graag met je mee!

Koop je tickets!
Pre-order Nu!

Waar zit magnesium in?

Magnesium is een essentieel mineraal dat belangrijk is voor tal van lichamelijke en geestelijke processen. Denk hierbij onder meer aan hersen-

Wat is de oorzaak van PDS?

PDS (Prikkelbare Darm Syndroom) is de meest voorkomende chronische darmstoornis, vorige week deelde ik in een artikel al met je wat

Wat kun je doen tegen een depressie? 4 tips

Depressie is wereldwijd een oprukkend fenomeen. Miljoenen volwassen Nederlanders krijgen hiermee op enig moment in hun leven te maken en ook

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief en krijg het e-book 'Top 10 Brain Foods' kado!

Ontvang wekelijks tips & tricks over het vergroten van je breinkennis voor een brein in balans!