Charlotte Labee

Opleidingen Brain Balance

Er is in deze maatschappij meer behoefte aan balans dan ooit, maar die balans is juist heel ver te zoeken. Mentale disbalans komt vaker wel voor dan niet. Op dit moment heeft 52% van de Nederlanders burn-out klachten en dit blijft jaarlijks groeien. In 2030 is de verwachting dat mentale ziektes de grootste ziektelast zullen zijn. Niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten. Denk hierbij aan depressies, burn-outs, MS, Parkinson, Alzheimer en dementie. Er is een verandering nodig, die ik graag met jou in wil zetten. 

Ik bied 2 verschillende opleidingen aan, waarbij je met jezelf aan de slag gaat én waarmee je een inspiratiebron kunt zijn voor anderen als Brain Balance Coach. Level 2 kun je alleen volgen als je level 1 hebt afgerond.

Level 1 - 'Update je brein'

Opleiding ‘Update je Brein’

‘Update je hersenen’ is een programma inclusief:
– 9 live dagen in Rotterdam
– 2 exclusieve webinars
– Brain balance studiemap
– Brain foods
– Brain drinks

Dit programma houdt in dat we o.a. op 9 live dagen samen actief aan de slag gaan. Ook krijg je een eigen studiemap met theorie over de werking van je hersenen.

Tijdens de interactieve sessies doorloop je het programma in duidelijke en haalbare stappen op een gedegen manier, met de juiste theorie vanuit de neurowetenschappen en orthomoleculaire geneeskunde.

 • De opleidingen zijn geaccrediteerd door de KTNO.
 • Het jaarprogramma heeft een HBO-niveau.
 • De opleiding is goed voor 24 ECTS.
 • Iedereen kan deelnemen aan het programma, je hoeft geen voorkennis te hebben.
 • Na afronding ontvangt de deelnemer een bewijs van deelname.
De opleiding is een investering in jezelf van €2300,-
 
Klinkt dit als iets voor jou? Klik dan hier voor meer informatie. 
 
Na het behalen van dit level 1, kun je je verder specialiseren als Brain Balance Coach.

Level 2 - Opleiding Brain Balance Coach

Opleiding Brain Balance Coach

Mensen helpen de balans in hun leven terug te vinden, zowel mentaal als fysiek. Zorgen dat gezondheidsklachten verdwijnen en dat ze weer kunnen genieten van het leven. Dat is jouw taak als Brain Balance Coach en alles wat hiervoor nodig is leer je in deze opleiding. Je leert hoe je het brein van je cliënt kunt helpen herprogrammeren, zodat deze op een nieuwe manier in het leven komt te staan.

Om dit te kunnen bewerkstelligen, moet je echter wel je eigen patronen herkennen en hier actief mee aan de slag zijn geweest. Het volbrengen van level 1 is dan ook een vereiste, alvorens je kunt starten met de opleiding Brain Balance Coach. De basis voor een goede coach is inzicht in eigen thema’s en terugkerende patronen. 

De opleiding tot Brain Balance Coach is opgebouwd uit 10 dagen, waarvan 9 lesdagen en 1 examendag. Deze opleiding kan alleen worden gevolgd wanneer je als basis het jaarprogramma ‘Update je Hersenen’ hebt gedaan.

Onderstaande onderwerpen komen aan bod:

 • De werking van het brein en denkvoorkeuren
 • De kracht van orthomoleculaire therapie en het belang van een goed immuunsysteem
 • Brain Food en welke rol supplementen spelen bij het ondersteunen van je balans
 • Hoe je patronen van je cliënt kan doorbreken en het brein kan herprogrammeren
 • Het toepassen van diverse coachingsvaardigheden en focustechnieken
 • Praktijkvoering
 • Examen theorie en praktijk
 
De opleiding kost € 2500,- 
Klik hier voor meer informatie.

Exclusieve aanbieding:

Je kunt nu het jaarprogramma én de opleiding volgen als een combinatiepakket. De kosten hiervoor zijn dan €4500,- i.p.v. €4800,- (bij betaling in 1 keer).
Stuur hiervoor ons een e-mail.

Voordeel door belastingaftrek

Tot 49,5% korting op je opleiding, afhankelijk van je inkomen.

Doe eenmaal per jaar belastingaangifte (of laat dit doen). Je kunt dan studiekosten aftrekken (er geldt een drempel van € 250,-). Naast de kosten voor jouw opleiding kun je ook studieboeken aftrekken. Voor meer informatie omtrent het aftrekken van studiekosten, verwijzen wij je naar de site van de Belastingdienst.

Heb je interesse in een van onze opleidingen?

Stuur ons een e-mail