Charlotte Labee

Energetisch reinigingsritueel met Witte Salie & Palo Santo

Voordat ik gisteren uit het mooie Ibiza vertrok reinigde ik mijn huis met Witte Salie en Palo Santo. De vragen hierover stroomden binnen, dus ik besloot er een artikel over te schrijven! Witte Salie en Palo Santo worden door de Sjamanen al duizenden jaren gebruikt om energetisch te reinigen en ruimtes te vullen met positieve energie. De afgelopen jaren vinden ze steeds meer hun weg naar de Westerse wereld en ik ben er fan van! Ik leg je in dit artikel uit hoe je je eigen reinigingsritueel kunt creëren!

Waarom Witte Salie & Palo Santo?

Witte Salie wordt al eeuwenlang gebruikt tijdens ceremonies en rituelen. Het is een sterke reiniger die zware energieën verwijdert en de hartenergie laat stromen. Salie kun je zowel in ruimtes als bij mensen en dieren gebruiken. Energie is namelijk overal! Ook Palo Santo wordt bij talloze zuiveringsrituelen gebruikt en komt van de Bursera Graveolens boom af. Palo Santo verspreidt positieve en liefdevolle energie en zorgt voor een diepere connectie. In vijf stappen leg ik aan je uit hoe je Witte Salie & Palo Santo kunt gebruiken voor je eigen reinigingsritueel.

Creëer jouw eigen reinigingsritueel

Stap 1: Laat de energie stromen!

In het ritueel ga je energie vrijmaken en loslaten. Deze energie moet weg kunnen stromen en daarom is het belangrijk om van te voren alle ramen wijd open te zetten!

Stap 2: Verbinding met jezelf

Voordat je aan de slag gaat met het reinigingsritueel is het belangrijk contact met jezelf te maken. Gebruik hiervoor je ademhaling en begin jezelf te aarden. Aarden doe je door met twee voeten stevig op de grond te gaan staan en te visualiseren hoe je één wordt met de aarde. Adem terwijl je dit doet rustig in en uit door je neus. Na enkele minuten heb je je brein tot rust gebracht en kun je aan het ritueel beginnen!

Stap 3: Aan de slag met Witte Salie

Steek de Witte Salie aan totdat het begint te branden en blaas het vlammetje dan uit zodat er rok ontstaat. Begin bij het reinigen van je eigen energie voordat je met de ruimte(s) aan de slag gaat. Wapper de rook van boven naar beneden om jezelf heen en plaats hierbij een mantra. Bijvoorbeeld: ‘Ik laat alles los wat mij niet meer dient’. Dan is het tijd om de ruimte te reinigen! Energie hoopt zich, net als stof, op in de hoeken van de ruimte. Als je meerdere ruimtes wilt reinigen begin je wederom boven en werk je rustig je weg naar beneden. Bij ieder hoekje in de ruimte blijf je even staan en je loopt rond door de ruimte. Ook bij het reinigen van ruimtes kun je de door jou gekozen mantra uitspreken.

Stap 4: Tijd voor liefdevolle energie

De energie is gereinigd en het is tijd om jezelf en de ruimtes te vullen met positieve en liefdevolle energie, tijd voor Palo Santo dus! Brand het stukje heilighout aan totdat het gloeit en er rook ontstaat. Begin weer bij jezelf voordat je met de ruimte aan de slag gaat en gebruik een mantra zoals: ‘Ik ben liefde’. Je gaat vervolgens door de ruimte heen en sluit af met een hoop dankbaarheid, spreek je dankbaarheid uit voor de Witte Salie, de Palo Santo, voor jezelf en wat je nog meer kunt bedenken!

Ik wens je heel veel succes met het ritueel!

Koop je tickets!
Pre-order Nu!

Waar zit magnesium in?

Magnesium is een essentieel mineraal dat belangrijk is voor tal van lichamelijke en geestelijke processen. Denk hierbij onder meer aan hersen-

Wat is de oorzaak van PDS?

PDS (Prikkelbare Darm Syndroom) is de meest voorkomende chronische darmstoornis, vorige week deelde ik in een artikel al met je wat

Wat kun je doen tegen een depressie? 4 tips

Depressie is wereldwijd een oprukkend fenomeen. Miljoenen volwassen Nederlanders krijgen hiermee op enig moment in hun leven te maken en ook

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief en krijg het e-book 'Top 10 Brain Foods' kado!

Ontvang wekelijks tips & tricks over het vergroten van je breinkennis voor een brein in balans!