Laden Evenementen

20 augustus, De Uitkijk, Bloemendaal

Wat we nooit geleerd hebben over de werking van onze hersenen

Wat we niet hebben geleerd over de werking van onze hersenen

Dat wat jij nog niet wist over de werking van je hersenen: We leren in onze opvoeding en tijdens onze jeugd in de moderne maatschappij waarin we leven hoe we moeten handelen maar we leren niets over de werking van ons brein. Laten we tijdens deze lezing samen ontdekken wat we allemaal NIET weten over de werking van ons brein. En waarom dit voor zoveel problemen zorgt.

“Waarom vallen we altijd terug in onze oude patronen?”

“Waarom reageren we zoals we reageren ?”

“Waarom lopen we tegen onze vaste overtuigingen aan?”

Als we vanuit neurowetenschappelijk oogpunt een blik op de conditionering van je hersenen werpen, ontdekken we al snel waarom je voelt wat je voelt en je handelt zoals je handelt. Iedere dag doen we zo’n 90% hetzelfde als de dag ervoor, hebben we 90% dezelfde gedachten, maken we dezelfde beslissingen en voelen we ons hetzelfde. Wil je dit veranderen? Dat start niet bij alleen maar positief denken, het start bij het leren begrijpen van je brein, wat hebben je hersenen nodig?

Hoe werken onze hersenen eigenlijk? Een vraag die ik mezelf een aantal jaar geleden stelde, waarna ik onderzoek ben gaan doen naar dat bijzondere complexe orgaan welke we allemaal in ons hoofd hebben waar we veel te weinig van weten. Terwijl dit orgaan alles beslist hoe we zijn, hoe we voelen en handelen.

Wist je dat je brein gebouwd is om zich anders in te richten, opnieuw te programmeren, het kan gedachten leren aansturen, neurotransmitters anders inzetten en daarmee jouw huidige gevoel een andere richting geven dat meer bij je past. Dat is zomaar allemaal mogelijk.

Na diverse opleidingen, gesprekken met verschillende experts, neurowetenschappers en onderzoeken gedaan te hebben, is deze lezing de basislezing waarin we samen in gesprek gaan over waar onze hersenen ons dagelijks op aansturen.  Welke onderwerpen komen aan bod: Voeding, beweging, stress, ontspanning, herprogrammeren van het brein, neurotransmitters, hormonen, de maatschappij en neuroplasticiteit.

Een gezond brein heb je nodig om je goed te kunnen voelen, gezondheid te kunnen ervaren, het bepaalt hoe je handelt, hoe je denkt en hoe je je gedraagt.

Wanneer je hersenen in de problemen zijn, ben jij dat als mens ook. Je bent minder flexibel in situaties, bent kortaf, energieloos, minder gezond, minder intelligent en je maakt toaal andere beslissingen dan wanneer je brein optimaal voor je functioneert.

“het geheim zit in je eigen brein”

Met deze lezing start jouw reis door je eigen brein, met de juiste input en handvatten kun je persoonlijk ontwikkelen, niet voor even maar voor altijd.

Tijdens deze 1,5 uur durende lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan Charlotte.

Deuren open: 20:15
Start event : 20:30
Einde: 22:00

Over Charlotte Labee

ervaringsdeskundige

Charlotte staat midden in het leven. Probeert het maximale eruit te halen. Ze beleefde pieken en dalen. Succes en tegenvallers. Ze heeft een eigen aanpak en model ontwikkeld waarmee ze mensen helpt en stimuleert om direct resultaat te ervaren. Ze geeft op een toegankelijke en enthousiaste wijze lezingen en trainingen en gebruikt daarbij de theorie ter ondersteuning van haar praktijkervaring.

Charlotte is te boeken voor o.a. bedrijfstrainingen, bedrijfscoaching, lezingen, congres presentaties, netwerkbijeenkomsten, symposia, conferenties, relatiedagen, gebruikersdagen, jaarvergaderingen en prijsuitreikingen.