Charlotte Labee

Nationale Breindag: 20 maart 2021

De dag waarop het belang van meer kennis over het brein centraal staat

Steeds meer mensen kampen met een disbalans in hun brein. Het aantal brein gerelateerde ziekten zoals stress, overgewicht, burn-out, depressie en dementie neemt in schrikbarend tempo toe. Ook steeds meer kinderen ervaren soortgelijke klachten. Een belangrijke oorzaak daarvan is levensstijl. Denk bijvoorbeeld aan te veel stress, stilzitten, schermtijd, junkfood en te weinig slaap, ontspanning, beweging en gezonde voeding.

Het is NU tijd voor verandering

De cijfers zijn nog nooit zo schrijnend geweest. Ook steeds meer kinderen ervaren soortgelijke klachten. Eén op de vijf Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met een depressie en méér dan 50% van de Nederlanders heeft te maken met burn-out klachten. Ruim 62% van de Nederlanders slaapt slecht en 85% van de millennials voelt zich op dit moment depressief. Ik maak me ernstige zorgen over deze situatie, maar weet dat wij samen de kracht hebben om het tij te keren. Maar het moet nu, we moeten hier niet langer mee wachten. Vandaar dat ik Nationale Breindag in het leven heb geroepen. Om iedereen bewust te maken dat mentale disbalans voorkomen kan worden, wanneer je weet hoe je goed voor je brein kunt zorgen.

Laten we met z’n allen zorgen voor verandering, het is nu harder dan ooit nodig onze mentale gezondheid te verbeteren. En dat kunnen we doen door breinkennis te verspreiden en goed voor onze hersenen te zorgen, waardoor mentale ziektebeelden, disbalans, stress en ongezondheid verminderen. Door de bewustwording en kennis van het brein te vergroten, kunnen we bewust aan de slag gaan met onze levensstijl.

Live Instagram Show

Een goed begin is het halve werk, daarom geef ik op de Nationale Breindag vanaf 10.00 uur  de hele dag door verschillende live Instagram Sessies. Tijdens deze sessies ga ik in gesprek met diverse experts, topsporters, influencers, BN-ers en ervaringsdeskundigen en geven wij tips over het verbeteren van je eigen breinkennis. Aandacht voor ons eigen brein creëert namelijk meer balans in onze maatschappij. Hieronder vind je de line-up:

 • 10.00 uur – Giel Beelen: Tips voor balans in je leven
 • 11.00 uur – Charlotte Labee: Alles over Brain Food en live koken
 • 12.00 uur – Isa Hoes: Wat doet de overgang voor je brein?
 • 13.00 uur – Richard de Leth: Het belang van leefstijl keuzes die je maakt en hoe dit mentale disbalans beïnvloedt
 • 13.30 uur – Mark Tuitert: Hoe bereik je de top met je mindset?
 • 14.00 uur – Mischa Selis: Wat stress doet voor onze hersenen en daaruit voortvloeiend ziektebeelden en mentale disbalans
 • 14.30 uur – Nicolette Kluijver: Wat ernstig ziek zijn betekent voor je mindset
 • 15.00 uur – Marcia Goddard: Programmering van het brein
 • 16.00 uur – Thijs Launspach: Het belang van mentale gezondheid
 • 17.00 uur – Anouk Smulders: Selfcare
 • 19.30 uur – Renee Vervoorn: Het puberbrein: hoe ermee om te gaan?
 • 20.30 uur – Mark Schadenberg: Het belang van slaap voor je brein en 5 slaaptips
 

Sharing is caring

Klik hier voor het logo van Nationale Breindag. Zou super zijn als je deze ook via je je social media kanalen wilt delen!

Teken ook de petitie

De Nationale Breindag hangt samen met onze petitie. We hebben zoveel mogelijk handtekeningen nodig om de bewustwording en kennis van het belang van goed zorgen voor ons brein te vergroten.

De petitie dienen we dan in bij de verschillende ministeries. Leren over je brein zou toch een vast onderdeel in het onderwijs moeten worden, om problemen op latere leeftijd te voorkomen? Het is mijn droom dat breinkennis op scholen ooit een vast onderdeel wordt van het lesprogramma.

Teken de petitie en support het doel breinkennis en balans voor iedereen.

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief en krijg het e-book 'Top 10 Brain Foods' kado!

Ontvang wekelijks tips & tricks over het vergroten van je breinkennis voor een brein in balans!