Charlotte Labee

Start van de Nationale Breindag!

Bijna 20 procent van de Nederlandse volwassenen krijgt ooit in zijn of haar leven te maken met een depressie. Dat is 1 op de 5 mensen. Daarnaast heeft 52% van de Nederlanders te maken met burn-out klachten, slaapt ruim 62% van de Nederlanders slecht en voelt 85% van de millennials zich nu depressief… Dat moet niet kunnen!

Samen kunnen we de wereld meer breinkennis gunnen, waardoor mentale ziektebeelden, disbalans, stress en ongezondheid verminderen. Het is harder nodig dan ooit in de hele evolutie van de mens. De cijfers zijn nog nooit zo schrijnend geweest. Ook steeds meer kinderen ervaren soortgelijke klachten. Een belangrijke oorzaak daarvan is levensstijl. Denk bijvoorbeeld aan te veel stress, stilzitten, schermtijd, junkfood en te weinig slaap, ontspanning, beweging en gezonde voeding. Door kinderen al op jonge leeftijd te leren dat ze goed voor zichzelf moeten zorgen, zijn ze eerder bestand tegen de overvloed aan prikkels in deze moderne maatschappij.

Leren over je brein zou toch een vast onderdeel in het onderwijs moeten worden, om problemen op latere leeftijd te voorkomen? Het is mijn droom dat breinkennis op scholen ooit een vast onderdeel wordt van het lesprogramma.

Op maandag 18 januari, Blue Monday, is een onafhankelijk onderzoek over hoe het met de breinkennis gesteld is in Nederland, overhandigd aan het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit was het startsein voor onze campagne om meer aandacht te krijgen voor breinkennis in het onderwijs. En we gaan verder!

Daarom maken wij van 20 maart 2021 Nationale Breindag! Wanneer je aandacht hebt voor je brein en weet hoe hier goed voor te zorgen, werken we met z’n allen aan meer balans in onze maatschappij.

Teken ook de petitie

De Nationale Breindag hangt samen met onze petitie. We hebben zoveel mogelijk handtekeningen nodig om de bewustwording en kennis van het belang van goed zorgen voor ons brein te vergroten.

De petitie dienen we dan in bij de verschillende ministeries. Leren over je brein zou toch een vast onderdeel in het onderwijs moeten worden, om problemen op latere leeftijd te voorkomen? Het is mijn droom dat breinkennis op scholen ooit een vast onderdeel wordt van het lesprogramma.

Teken de petitie en support het doel breinkennis en balans voor iedereen.

Schrijf je nu gratis in voor de nieuwsbrief en krijg mijn online Brain Balance masterclass t.w.v. € 49,- kado!

Ontvang wekelijks tips & tricks over het vergroten van je breinkennis voor een brein in balans!