Charlotte Labee

Algenolie

Welkom op deze algenolie pagina. Hier vind je alles over de algenolie die ervoor kan zorgen dat je op een natuurlijke, veilige en makkelijke manier genoeg Omega 3 binnenkrijgt.
In ons westerse voedingspatroon krijgen de meeste mensen in verhouding teveel omega 6 binnen ten opzichte van omega 3. Algenolie is een natuurlijke, veilige en makkelijke manier om deze disbalans in dieet te herstellen. Hieronder vertel ik je meer over algenolie. En hoe mijn Pure Omega 3 Algenolie supplement het voor jou een stuk makkelijker maakt om voldoende omega 3 van hoge kwaliteit binnen te krijgen.

Wat is Algenolie precies?

Algenolie wordt gemaakt van algen, de kleine plantjes die veelvuldig voorkomen in oceanen en rivieren. Algen hebben slechts weinig voedingsstoffen nodig om te overleven en ontwikkelen zich onder de juiste omstandigheden tot ware omega 3-bommetjes.

Algenkwekers zorgen dan ook voor de optimale hoeveelheid zonlicht, glucose, CO2 en de ideale watertemperatuur. Algen die op de juiste manier zijn gekweekt, zijn rijk aan de belangrijke omega 3-vetzuren EPA en DHA.

Wat maakt Algenolie zo gezond?

De gezondheidsvoordelen van algenolie zijn net als die van visolie wetenschappelijk sterk onderbouwd. Aanwezige omega 3-vetzuren zoals EPA en DHA zijn uitvoerig onderzocht en bieden uiteenlopende positieve effecten. Denk hierbij aan een normale hartwerking, een gezonde bloeddruk en verlaging van het gehalte aan bloedvetten (triglyceriden).

Met name DHA wordt vaak genoemd als belangrijk omega 3-vetzuur. Dat komt onder andere door de positieve invloed op het gezichtsvermogen. Het bekendst staat DHA als essentiële bouwstof voor de hersenen en het zenuwstelsel. Een voedingspatroon met te weinig DHA wordt dan ook geassocieerd met mentale klachten zoals stress, angst, depressie en diverse psychische stoornissen.

De cruciale rol van DHA voor de hersenen (en daarmee ook jouw eigen Brain Balance) wordt bevestigd door onderzoek bij foetussen en zuigelingen. Voldoende DHA in de voeding van de moeder draagt bij aan een gezonde oog- en hersenontwikkeling bij de foetus in de baarmoeder of bij de baby die borstvoeding krijgt. DHA is simpelweg essentieel voor de hersenen.

Wat zijn de voordelen van Algenolie?

Algenolie biedt alle grote gezondheidsvoordelen van omega 3. Het zorgt ervoor dat tal van lichamelijke en geestelijke processen beter functioneren en verlaagt de kans op typisch westerse gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, hoog cholesterol, hoge bloeddruk, dementie, depressiviteit en gedragsstoornissen zoals ADHD.

Daarnaast biedt algenolie diverse aanvullende voordelen ten opzichte van veelvoorkomende omega 3-bronnen zoals vis en visolie(supplementen). Zo is algenolie ideaal voor mensen met een allergie voor vis of schaal- en schelpdieren. De olie bevat bovendien geen visgelatine, is neutraal van smaak (geen visboertjes meer!) en is daarmee geschikt voor zowel vegetariërs als vegans.

Bijkomend voordeel is dat algenolie vrij is van schadelijke toxinen die vaak in vis voorkomen, zoals kwik en zware metalen. Dit is een belangrijke overweging als je een gezonde levensstijl nastreeft.

Tot slot wil ik graag aanstippen dat algenolie ook een hele duurzame keuze is. Algen worden duurzaam geproduceerd en zetten CO2 om in allerlei waardevolle nutriënten. Daarnaast gaat het gebruik van algenolie overbevissing voor de productie van visolie tegen en bescherm je hiermee de kwetsbare ecosystemen in onze oceanen.

Benieuwd naar een Algenolie Omega 3 supplement?

Is Algenolie geschikt voor mij?

Algenolie is een van mijn favoriete supplementen, omdat vrijwel iedereen erbij gebaat is. Van kinderen tot volwassenen en van vegetariërs tot zwangere vrouwen. In ons westerse voedingspatroon krijgen de meeste mensen in verhouding teveel omega 6 binnen ten opzichte van omega 3. Algenolie is een natuurlijke, veilige en makkelijke manier om deze disbalans in dieet te herstellen.

Geweldig om te merken is dat je hiermee ook disbalansen in het brein kunt herstellen. Dit maakt algenolie een ideale aanvulling op een Brain Food-voedingspatroon en een van de supplementen die ik je het warmst kan aanbevelen.

Ben je op zoek naar een goede algenolie? Bestel dan hier mijn algenolie!

Alle voordelen van het pure Omega 3 Algenolie supplement

Dit supplement heeft een combinatie van diverse unieke eigenschappen:

  • Algenolie is volledig plantaardig.
  • Algenolie is qua voedingswaarde gelijk aan mijn Omega 3 visolie, maar deze variant is vegan.
  • Dit supplement kan de gezondheid van het hart, de hersenen en de ogen bevorderen en daarnaast ook ontstekingen bestrijden. Verschillende onderzoeken hebben een verband aangetoond tussen het nemen van zowel visolie als algenolie en de omega 3-waarden bij mensen.
  • Geschikt voor kinderen.
  • Geschikt voor zwangere vrouwen.
  • Zachte smaak.
  • Geen oprispingen.

Schrijf je nu gratis in voor de nieuwsbrief en krijg mijn online Brain Balance masterclass t.w.v. € 49,- kado!

Ontvang wekelijks tips & tricks over het vergroten van je breinkennis voor een brein in balans!