Charlotte Labee

Charlotte Labee over Green Juice

Ontdek hoe je met 1 simpele voeding-truc je focus, productiviteit en brein-gezondheid kunt VERGROTEN + 1 mineraal die jouw stress verlaagt.

We kennen het denk ik allemaal wel, we weten dat voeding belangrijk is voor ons, maar vaak schiet het erbij in. We zijn te druk en ook al weten we het eigenlijk wel, toch doen we het te weinig: gezond eten! Wat veel mensen (nog) niet weten, wat we ook niet leren op school, is dat gezonde voeding essentieel is voor onze hersenen. Hoe we ons voelen, hoe we presteren, of onze cognitieve functies zich goed ontwikkelen? Of we aan het einde van de dag een overvol hoofd hebben? Het heeft er allemaal mee te maken.

Angst, stress, depressie, burn-outs….

Zelfs als je angstig bent, je depressief voelt, je weinig energie hebt, stress ervaart? Dit kan allemaal door jouw voeding komen! Wat is nu de juiste voeding voor je hersenen? Ik adviseer altijd tijdens mijn lezingen en trainingen om zoveel mogelijk groenten te eten, alles wat uit de natuur komt is goed voor je hersenen. Daartegenover staat dat alles wat uit een chemische fabriek komt, niet goed is voor je hersenen, maar ook niet voor je lichaam. Helaas vind je in de supermarkt meer dan 90% bewerkte voeding. Dramatisch vind ik dit. Zeker omdat er ook niet goed wordt geinformeerd over hoe schadelijk deze voeding voor ons is.

Tijdens stressvolle periodes is er vooral een vergroot verbruik van magnesium.  Magnesium tekort kan leiden tot meer dan deze gevolgen:

* Vermoeidheid * Migraine * Angsten * Fobieën * Nervositeit * Snel geïrriteerd zijn * Prikkelbaar

Niet alleen in je centrale zenuwstelsel is magnesium van groot belang, ook voor onze hersenfuncties is het enorm belangrijk om voldoende magnesium binnen te krijgen (aanbevolen is 200-400 gram per dag, al zou dit staan voor een dosis om geen tekorten te krijgen)  De hippocampus, het deel in de hersenen waar het langetermijngeheugen is gevestigd wordt sterk in verband gebracht met slechter functioneren wanneer er een magnesium tekort is.Onderzoeken (bron: ons.od.nih.gov/healthprofessionalfactsheet) laten zien dat een slecht geheugen direct in verband staat met een magnesium tekort.

Daarnaast brengt het de hersenen tot rust (bron: greenmedinfo.com)   waardoor verwerking van alle data die we dagelijks binnenkrijgt soepeler en makkelijker verloopt.

“Magnesium is in iedere cel van je lichaam hard nodig, zeker dus ook in je hersenen wil je goed kunnen functioneren.”

Onderzoek (bron: ncbi.nlm.nih.gov) wijst ook uit dat magnesium niet alleen goed werkt bij stressvolle periodes, ook in periodes van angst, wanneer jouw angstsysteem geactiveerd is, ook wel Amygdala genoemd in de hersenen. Magnesium suppleren werkt goed tijdens angst en onzekerheden.

Ik ben zelf dol op groene smoothies, maak er iedere dag 1, soms zelfs wel 2. Dit is dan ook mijn favoriete  tussendoortje  om weer energie te krijgen. En het voordeel ervan is dat je veel goede voedingsstoffen binnenkrijgt.

Zo krijg je in één keer (een groot deel) van je dagelijkse voedingsstoffen binnen, verscherp je je productiviteit en focus en geef je jouw lijf veel energie.

Dit is het fijne van een groene smoothie;  je voelt je meteen fitter, energieker, je focus is scherp, je kunt veel meer aan en daarbij je versterkt je immuunsysteem en zenuwstelsel. Maar helaas halen we tegenwoordig niet meer zoveel voedingsstoffen als vroeger (bron: alterra wageningen)  uit groenten en fruit.  Sindskort heb ik DE oplossing gevonden om mijn smoothies extra krachtig en voedzaam te maken. Ik ontdektte namelijk het powerdrankje genaamd Green Juice , van collega health ambassador Jesse van der Velde. Ik ben hier echt heel enthousiast over! Dit is voor mij de perfecte toevoeging aan mijn groene smoothies! Ook als ik minder tijd heb is het ideaal, beetje water toevoegen, roeren en klaar!

Green Juice is een hoge bron van magnesium het bevat maar liefst 21 mg magnesium per 10 gram Green Juice.   Magnesium bevordert jouw ontspanning, het zorgt ervoor dat ons zenuwstelsel tot rust komt, door de parasympathicus te activeren (bron: ncbi.nlm.nih.gov)   Ook stimuleert het de rustgevende neurotransmitter gamma-aminoboterzuur (GABA), die helpt om je goed te kunnen ontspannen. Magnesium is ook belangrijk voor de productie van het slaaphormoon melatonine. Dit mineraal is in staat om de nachtrust te bevorderen en slapeloosheid tegen te gaan. Slapen is van essentieel belang om je hersenen van een drukke dag te laten herstellen.

Ik zet dit zelf altijd in op dagen dat ik meer energie kan gebruiken, wanneer ik een drukke dag heb en veel van mezelf en mijn hersenen verwacht. Bijvoorbeeld tijdens het geven van een training of een lezing. Of als ik bijvoorbeeld veel onderweg ben en niet weet wat de dag mij verder nog brengt. Met Green Juice weet ik dan zeker, dat ik mijn ‘basis’ alvast binnen heb. Want Green Juice is een hoge bron van Vitamine K, Vitamine C, Vitamine B9, Vitamine B12, Natrium, Calcium, Fosfor, IJzer, Mangaan en Magnesium.

Omdat Green Juice een hoge bron is van Vitamine B12, activeert het je natuurlijk energie in je lichaam. Green Juice activeert tevens de normale functie van het immuunsysteem.

“Ik ben helderder, heb meer energie, voel me beter en presteer beter!”

Wat ik erdoor merk?

Ik neem het vaak in de ochtend, voordat ik ontbijt, maar ook weleens tijdens de dag, halverwege de middag of juist in de avond als ik nog een late lezing ga geven. Het is enorm handig om mee te nemen, je hebt alleen maar een glas water nodig. Als ik meer tijd heb gooi ik het graag door mijn smoothies om deze extra voedzaam te maken voor mijn hersenen en mijn lijf.

Het is namelijk een poeder waarin je alle belangrijke nutrienten vindt die je hersenen graag iedere dag willen ontvangen.
Naast dat het je cognitieve functies helpt ontwikkelen en je dus veel slimmer wordt door de juiste voedingsstoffen, houd je ook je cellen gezond en jong. Je huid gaat stralen en dat is een leuke bijkomstigheid.

Wat zit er allemaal in?

Je vindt 31 biologische en pure ingrediënten in het poeder. Hieronder ligt ik er enkele uit:

  • Gerstegraspoeder
  • Alfalfabladpoeder
  • Chlorella
  • Camu camu
  • Moringa
  • Paardebloemblad
  • Probiotica
  • Kurkuma
  • Vitamine K.

Lees hier meer over Green Juice.

Ik ben altijd een voorstander van de juiste voeding, waarbij je rekening houdt met je hersenen. Een poeder zoals Green Juice, dat gebaseerd is op biologische kruiden en planten is een hele mooie toevoeging voor mij. Zeker in onze ‘snelle’ wereld waarin we veel gedaan dienen te krijgen op een dag is zo’n product als Green Juice, naast uiteraard een gezond voedingspatroon, ontzettend handig en welkom! Ik wil in ieder geval niet meer zonder.

Tip
Drink het als tussendoortje met water, kokoswater of een plantaardige melk. Maar je kunt het natuurlijk ook zoals ik in een (groene) smoothie of sapje doen. Zie hier mijn video waarin ik een echte brain smoothie voor je bereid. Op vakantie? Ideaal om mee te nemen als vervanger van je smoothie!

Bestel Nu!

6 leuke weetjes over je eigen brein

Het brein is het meest complexe en belangrijke orgaan in het menselijk lichaam. Het is verantwoordelijk voor wat je voelt, denkt,

Wat zijn neuronen?

Als het gaat over de hersenen, dan gaat het vaak over neuronen. Neuronen zijn de cellen in ons zenuwstelsel en de

Nuchter bewegen: do or don’t?

De deur uit om te bewegen zonder ontbijt? Dat kan toch niet gezond zijn? Geloof je het als ik je vertel

Schrijf je nu gratis in voor de nieuwsbrief en krijg een geleide slaapmedidatie kado!

Ontvang wekelijks tips & tricks over het vergroten van je breinkennis voor een brein in balans!