Charlotte Labee

De voordelen van superfoods

Superfoods zijn eigenlijk niets nieuws, het zijn namelijk natuurlijke voedingsmiddelen, zoals bessen, zaden, algen, groenten en fruit, met een positief effect op je (brein) gezondheid.

Superfoods bevatten een grote hoeveelheid vitaminen, mineralen, aminozuren, antioxidanten, enzymen, algen en sporenelementen en anders dan ‘gewone’ gezonde voedingsmiddelen (die vaak over 2 tot 3 gezonde eigenschappen beschikken) hebben superfoods vaak wel 12 of meer gezonde eigenschappen!

Je kunt superfoods dus zien als een verzameling van heel voedzame en krachtige voedingsmiddelen met een enorme hoeveelheid voedingsstoffen!

 

Waarom zijn superfoods zo belangrijk?

Door onze huidige maatschappij, drukke levens, deadlines en stressvolle situaties heeft ons lichaam meer goede voedingsstoffen nodig om goed te kunnen blijven functioneren en in balans te blijven. Echter bevat onze voeding de laatste jaren steeds minder voedingsstoffen, onder andere door verarming van de bodem en het gebruik van pesticiden en andere bestrijdingsmiddelen. Een aanvulling in de vorm superfoods is dus erg fijn!

 

Mijn favoriete superfoods ingrediënten

Spirulina
Blauw-groene algen vol met eiwitten, vitaminen en mineralen en de vetzuren
DHA, GLA en EPA, die wonderen voor je brein doen.*

Chlorella
Heeft een ontgiftende werking, voert gifstoffen en zware metalen af uit het lichaam. Stimuleert de vernieuwing van (bloed)cellen.*

Tarwegras
Verlaagt het cholesterol en bevat chlorofyl, wat de eetlust reguleert.*

Rhodiola Rosea
Adaptogeen die ons weerbaarder tegen stress maakt. Brengt de neurotransmitters in evenwicht.*

Maca
Verbetert de hormoonbalans, waardoor het de vruchtbaarheid en het libido verhoogt.*

Goji-bes
Rijk aan vitamine C, ijzer, calcium en vezels.*

*Claims zijn in afwachting van goedkeuring.

 

31 Superfoods & greens in 1 poeder

Als aanvulling op je dagelijke voeding kun je gebruik maken van de Superfoods & Greens Mix. Je mengt de poeder heel gemakkelijk met een glas water, smoothie of kom yoghurt of havermout.

De mix bestaat voor maar liefst 31 verschillende nutriënten, boordevol vitaminen, mineralen, aminozuren, antioxidanten, enzymen, algen en sporenelementen.

Bestel hier de Greensfoods & Greens Mix

 

 

NIEUW: Bestel nu!

In welke voeding zit veel histamine?

Opgezwollen slijmvliezen, pijnlijke gewrichten, verwijde bloedvaten, hartkloppingen, slaapproblemen, jeuk, huiduitslag en benauwdheid. Het zijn veelvoorkomende klachten, waarvan slechts weinig mensen weten

Supplementen in de overgang: nut of noodzaak?

De meeste vrouwen komen rond hun 50e levensjaar in de overgang. De menopauze markeert het moment van de laatste menstruatie, waarbij

Wat doet een hersenschudding met het brein?

Circa 50.000 mensen belanden jaarlijks met een hersenschudding op de spoedeisende hulp. De oorzaken zijn divers; van een val van de

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het e-book 'Top 10 Brain Foods' cadeau!

Ontvang wekelijks tips & tricks over het vergroten van je breinkennis voor een brein in balans!