Charlotte Labee

Supplementen: waar moet ik beginnen?

Weinig energie, veel stress, slechte slaap; tegenwoordig heb je overal wel een potje voor. Of dat nou echt goed is voor je gezondheid blijft de vraag. Jaren geleden vond ik het zelf de grootste onzin, al die supplementen. Toen ik opnieuw de studieboeken indook bleek niets minder waar. Inmiddels is het alweer bijna een half jaar geleden dat ik mijn eigen supplementenlijn lanceerde. In dit artikel geef ik uitgebreid antwoord op de meest gestelde vraag: ‘Charlotte, waar moet ik in hemelsnaam beginnen?’

 

Goedkoop is duurkoop

Tijdens mijn onderzoek voor de Charlotte Labee Supplements lijn ben ik enorm geschrokken van de kwaliteit van sommige supplementen. Het werd voor mij dan ook al snel duidelijk waar het vooroordeel ten aanzien van supplementen vandaan komt.

Deze schrikbarende ontdekkingen motiveerden mij des te meer om het anders te doen. Na uitgebreide testrondes, veel onderzoek en een kritische blik van onze therapeuten ontstond de supplementenlijn. Wij maken het verschil door met een berg kennis en ervaring te kijken naar jouw individuele behoeften.

 

Zorg goed voor jezelf

Of een pilletje dan de oplossing is? Het ligt iets ingewikkelder. Je hele levensstijl is namelijk van grote invloed op je gezondheid. Denk aan beweging, ontspanning, slaap én voeding. Als je veel stress ervaart is de eerste stap om ontspanning op te zoeken. Slaap je slecht? Ga dan eens op zoek naar de oorzaak. Geen idee hoe je aan de slag moet met gezonde voeding? Verdiep je dan eens in Brain Food.

Toch blijkt uit steeds meer onderzoeken dat we het met gezonde voeding alleen niet redden. De hoeveelheid vitaminen en mineralen in onze voeding nemen in rap tempo af. Zo nam in slechts 17 jaar de hoeveelheid vitamine C in appels met 60% af en de hoeveelheid calcium in broccoli met 73% (!) af. Waar dit aan ligt legde ik uit in een van mijn vorige artikelen.

 

Ons team staat voor je klaar

Om toch te zorgen voor gezonde darmen en een gezond brein zijn we tegenwoordig dus aangewezen op het gebruik van supplementen. Vanuit het motto ‘weet wat je suppleert’ vinden wij het belangrijk om advies op maat te geven.

Gratis supplementenadvies: Aan de hand van een intakeformulier geven onze therapeuten je een gratis supplementenadvies op maat. Je betaalt 15,95 en ontvangt dit bij je advies terug als korting. Klik hier.

Orthomoleculair advies: samen met een van onze therapeuten ga jij aan de slag met de balans in lichaam en brein. Dit advies bestaat uit een coachingsgesprek en een evaluatiegesprek. Klik hier.

Onderzoek: om het plaatje compleet te maken bieden wij ook verschillende tests & onderzoeken aan. Inmiddels hebben we progesteron, cortisol en testosteron tests, darm onderzoek, hormoon onderzoek, DNA tests en een omega 3 test. Klik hier.

 

Zelf aan de slag?

Wil je zelf al aan de slag? Onze therapeuten raden een aantal supplementen voor iedereen aan als basis. Namelijk;

  • Multi (basis, vrouw of mama): rijk aan B-vitaminen (natuurlijke energieleveranciers), vitamine A, D, E, C en K.
  • Omega 3: een essentiële bouwstof voor je hersenen
  • Magnesium (malaat, tauraat of bisglycinaat): ondersteunt het energieniveau, goed voor het concentratievermogen en helpt bij vermoeidheid.
  • Vitamine C: heeft een positieve invloed op het immuunsysteem
  • Vitamine D: goed voor het skelet, belangrijk voor normale spierwerking en ondersteunt het immuunsysteem en de tanden. u.v. de maanden juli en augustus.

 

 

 

 

Bestel Nu!

Hoe houd ik mijn mond gezond? 6 tips

Bij een brein in balans komt meer kijken dan je denkt. Zo zijn niet alleen gezonde darmen, maar ook een gezonde

Courgettepasta met asperge en zongedroogde tomaat

Benodigdheden 1 ui 2 teentjes knoflook 300 gr spinazie 1 rode paprika 200 gr courgette pasta 50 gr groene aspergetips rasp

Bieten bananenbrood

Benodigdheden 170 gram voorgekookte rode bietjes 4 (rijpe) bananen 3 eieren 150 gram speltmeel 25 gram rauwe cacaopoeder 80 gram walnoten

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief en krijg het e-book 'Top 10 Brain Foods' kado!

Ontvang wekelijks tips & tricks over het vergroten van je breinkennis voor een brein in balans!